Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Марината за дивеч:


Вземат се един литър вода и един литър оцет, прибавя се една глава лук, нарязан на
четири равни части, един морков, нарязан на едро, 1/2 глава целина, един корен


пащърнак, един-два корена магданоз, 7 — 8 скилидки чесън, 2 — 3 дафинови листа,
по 7 — 8 зърна чер пипер, бахар, карамфил, канела и сол. Всичко заедно се вари около
15 — 20 минути, прецежда се през цедка и се оставя да изстине. Трябва да се
подчертае, че маринатата може да се държи (съхранява) само в емайлиран или пръстен
съд и в никакъв случай в бакърен, цинков или алуминиев.
Месото от дивеча се поставя в съда и се залива с прецедената и изстудена марината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.