Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Кьопоолу:


2 патладжана, 500 г. чушки / зелени и червени/, 500 г. червени домати, 5-6 скилидки до 1 глава чесън,
сол, магданоз, оцет и олио на вкус. 


Патладжаните и чушките се изпичат и се обелват. Пасират се или се нарязват на много ситно. Доматите и скилидките чесън се настъргват. Всички съставки се разбъркват като се добавя сол, оцет и олио. Декорира се с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.