Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Паниран пангасиус:


2 филета риба пангасиус, галета, брашно, 3 яйца, сол, черен пипер.


Филетата се нарязват на по-малки парчета/3 или 4 части/,посоляват се и се наръсват с черен пипер.Следва последователното им потапяне в брашно ,яйце и галета,и изпържване до златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.