Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

За мен

 Здравейте Приятели! Това, което ще се опитам да направя, посвещавам на дядо ми. Един безкрайно добър Човек!
Роден в село Плаково, Велико Търновско през 1899 година. Още като дете заминава за Румъния, да помага на големите в градинарството.
През 20-те години се заселва в София, където създава семейство, а под жилището му е неговата кръчма. Притежава майсторско свидетелство за готвач! 
 Толкова вкусни неща, едва ли някой е опитвал, като за това допринася безспорното качество на продуктите през ония години!
 Задължително за Коледа се пълнеше пуйка и се печеше с кисело зеле. За Гергьовден винаги агне или яре, за Никулден - шаран.
 Рецептите, които разглеждате, не съм ги измислил аз, спор няма, за което умолявам всеки, който открие нещо свое да ми пише. Аз от своя страна ще добавя източника незабавно!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.