Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Хемендекс:


2 яйца, 100 гр. шунка, олио, сол, черен пипер, червен пипер.


Шунката се нарязва на филийки и се изпържва от двете страни в малко мазнина. Изважда се и се подрежда в чиния. 
В същата мазнина се изпържват яйцата и се изсипват върху шунката. Поръсват се със сол, червен и черен пипер и се поднасят топли.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.