Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Пържена цаца:


300 гр. цаца, 1 ч. ч. брашно, 1 с. л. сол, 100 мл. олио.


Цацата се измива добре. След това коремчето се хваща с палеца и показалеца и просто се отскубва. След тази продължителна и пипкава дейност, рибката пак се измива и се оставя да се отцеди добре. Прави се смес от брашно и сол, примерно на една чаша брашно - 1 ч.л. сол. Въоръжавате се с обикновени клечки за зъби. На една клечка за зъби нанизвате, през очите, 5 рибки. Овалвате ги добре в осоленото брашно, поизтръсквате ги и хвърляте в тиган с поне 1 пръст олио. Пържите до степен хрупкаво и зачервено, като обръщате периодически. Нанизаните на клечка рибки се пържат много по-лесно.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.