Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Медальон с гъби:


800 г. месо от тънката част на бонфи­лето, брашно, сол, мазнина за пържене, черен пипер, 8 филии сух бял хляб без кората, 250 г. гъби, 2-3 бр. яйца, 8 с.л. бульон, 60 г. масло.


Месото, почистено от ципи, се оформя на 8 кръгли парчета с дебелина около 2 см, които се начукват леко, посоляват се и се овалват в брашно. Медальоните се пържат бързо в гореща мазнина, изваждат се в затоплена чиния и се наръсват с малко бульон и черен пипер. В същата мазнина се изпържват хлебните филии, оформени подобно на медальоните, предварително наръсени с малко бульон и панирани в разбитите яйца. Гъбите се почистват, нарязват се на ивици и се задушават с щипка сол и черен пи­пер в маслото. Върху хлебните канапета се слагат ме­дальоните и се покриват със задушените гъби. Заливат се със соса от гъбите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.