Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Лястовиче гнездо:


500 г. кайма, 1 филия бял хляб, 5 яйца, кимион, чубрица, магданоз,
черен пипер, 1 гл. лук.


В дълбок съд се слага каймата, намокрената и изстискана филия хляб без кората, 1 яйце, малко чубрица, кимион, магданоз и черен пипер. Добавя се и настъргания лук. Всичко се омесва добре и се оставя в хладилника най-малко за 1 час. Каймата се разделя на 4 топки и се поставя в тавичка или в гювече. С лъжица натискаме по средата на всяка топка за да се оформи дупка, която може да побере 1 сурово яйце. Печем на 200 градуса 15-20 минути. Изваждаме от фурната и слагаме суровите яйца (ако дупката е запълнена издълбайте я отново). Печем отново до забулване на яйцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.