Добре дошли Приятели!
Ризото с гъби:
4 с.л. зехтин или олио, 500 г. гъби печурки, 2 скилидки чесън,
1 стрък праз лук или 1 глава лук, 1 л. зеленчуков бульон, 2 ч.ч. ориз,
100 мл. бяло вино, 2 с.л. магданоз, сол, черен пипер, 150 г. кашкавал.
1 стрък праз лук или 1 глава лук, 1 л. зеленчуков бульон, 2 ч.ч. ориз,
100 мл. бяло вино, 2 с.л. магданоз, сол, черен пипер, 150 г. кашкавал.
В тиган се загряват 2 с.л. мазнина. В нея се запържват гъбите за няколко минути. Отстраняват се от огъня. Бульонът се поставя на котлона леко да къкри. Останалата мазнина се загрява в дълбок тиган и в нея се задушават чесъна и лукът за 5-6 минути. Прибавя се оризът, бърка се една минута, прибавя се виното и се вари докато течността се абсорбира. Прибавя се бульонът черпак по черпак, като се бърка непрекъснато и се изчаква всеки път напълно да се поеме от ориза. Готовият ориз се разбърква с гъбите и магданоза, поръсва се с кашкавал и веднага се сервира.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар