Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Зелена супа:


1 вр. пресен лук, 250 гр. киселец, 50 гр. масло, 2 картофа, 1 яйце,
1/2 к. кис. мляко, магданоз, сол, черен пипер.


Киселеца и лука се почистват, измиват и нарязват. Заливат се с около литър гореща вода, прибавя се сол и се оставят на котлона докато кипнат.
Прибавят се нарязаните на кубчета картофи и се варят до пълна готовност. Накрая се слага маслото и супата се сваля от огъня.
Застройва се с яйцето и киселото мляко и се оставя да поизстине.
При сервиране се поръсва с черен пипер и ситно накълцан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.