Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Гювече:


30 г. краве масло, 4 печени червени чушки, 200 г. кренвирши, 
100 г топено сирене, 2 домата, 4 яйца, черен пипер, червен пипер.


Кренвиршите се обелват, нарязват се на кръгчета. Пушеното сирене се нарязва на кубчета и се смесва с кренвиршите. Гювечетата се намазват с краве сирене. На дъното се поставят почистените и нарязани на ивици чушки. Отгоре се разпределя сместа от кренвиршите и сиренето. Покриват се с филийки от доматите, които се поръсват с черен пипер. Фурната се загрява на 180 С. Ястието се запича за 20 минути. Отгоре се чуква внимателно по 1 яйце и се поръсва с червен пипер. Гювечетата се допичат, докато стегнат яйцата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.