Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Картофени крокети:


1 кг. картофи, 3 яйца, 150 г. настърган кашкавал, олио, брашно, 
магданоз, сол, черен пипер.


Картофите се сваряват, обелват и се намачкват на пюре. Наръсват се със сол и черен пипер. Смесват се с 2 яйца, настърганият на едро ренде кашкавал и нарязан магданоз. От получената смес се правят крокети, които се овалват в брашно, потапят се в разбито яйце и се пържат в сгорещено олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.