Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Кюфтета на скара:


500 гр. кайма, смлян кимион, черен пипер на вкус,
1 глава кромид лук или 2-3 стръка зелен лук, 1/4 връзка магданоз.


Поставете каймата в купа. Добавете нарязания на ситно лук и магданоз, както и останалите подправки. Размесете добре сместа. 
Оформете кюфтенца, като за разлика от пържените е добре да ги направите по-плоски, за да се изпекат по-добре. Поставяйте на добре загрята скара, до изпичане от едната страна и след това от другата. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.