Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Лятна крем-супа:


1 чушка, 250 г. грах, 200 г. зелен боб, 1 картоф, 1 тиквичка, 
около 50 г. масло, сол на вкус, магданоз.


Всички зеленчуци се измиват и нарязват. Поставят се в тенджера с около 1 л вода. Оставя се да заври, след което още около 15 минути да ври. След като са се сварили зеленчуците се пасират и супата се връща на слаб огън. Добавя се маслото и солта. Изключва се котлонът. Сервира се полухладка, може и с кротони.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.