Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Чушки бюрек:


1 кг. печени обелени чушки, 1 - 2 ч. ч. сирене (извара), 2 - 3 яйца,
1 с.л. магданоз, брашно за паниране, олио за пържене, галета.


Сиренето (изварата) се разбърква с 1 яйце и магданоза, нарязан на дребно. С тази смес се пълнят обелените и почистени чушки. Притискат се с ръце напълнените чушки, потапят се последователно в брашно, разбити яйца, галета и отново в яйцата. Пържат се до зачервяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.