Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Пица Капричоза:


2 и 1/4 ч.л. суха мая, 1 и 1/2 ч.ч. топла вода, 4 ч.ч. брашно,
1 и 1/2 ч.л. сол, 2 с.л. зехтин или олио, 1 с.л. захар, сирене Моцарела,
домати, гъби, артишок (ангинар), шунка, маслини.

От сухата мая, топлата вода, брашното, солта, олиото или зехтина и захарта се замесва тесто. Разточва се с дебелина 1 см. Намазва се със зехтин или олио. Първо се нареждат нарязаните домати, а след това моцарелата, шунката, гъбите, артишокът. Най-накрая се слагат маслините. Пече се в предварително загрята фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.