Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Симидчета:


3 и 1/2 ч.ч. брашно, 350 мл вода, 1 с.л. суха мая, 1 1/4 ч.л. сол,
2 с.л. мед100 мл вода, 1-2 ч.ч. сусамово семе.


Тестото се замесва и се оставя на топло за час и половина. Върху набрашнена повърхност се омесва за още 2 минути. Разделя се на 18 топки, от които се оформят ленти, дълги около 40 см. Вземат се 2 ленти и се усукват като въже, след което от тях се оформя 15 см. обръч като краищата се залепят заедно. Медът се разтваря във водата. Всеки обръч се потапя в медена вода и след това в сусамово семе. Пече се върху хартия за печене на 220 С докато покафенеят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.