Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Пиле с лук:


1 пиле (около 1- 1.200 кг.)4-5 глави лук, 6-7 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, връзка магданоз, сол.


Сложете в тенджера или друг съд нарязания на филийки лук, черния и червения пипер, ситно нарязания магданоз и мазнината. Покрийте лука с накъсаното на парчета, предварително сварено пиле. Разбъркайте добре и похлупете съда. Варете ястието на умерен огън около 30-50 мин. и го отстранете от котлона.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.