Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Супа от маслини:


12-15 маслини, 2 стръка праз лук, 3 с. л. зехтин, 2 ч. ч. гореща вода,
5 ч. ч. зеленчуков бульон, 1 к. ч. ориз, 1 ч. л. червен пипер, черен пипер.

Лукът се нарязва на дребно и се запържва в мазнината. Прибавят се червеният пипер, водата с бульона и ориза. Оставя се супата да ври, докато ориза стане готов. Десетина минути преди супата да стане готова се прибавят маслините. По желание супата може да се застрои, поднася се поръсена с черен пипер.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.