Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Банани в ром:


4 бр. големи банани, 2 с.л. (20 г.) захар, сок от 1 малък лимон, парченце масло, 1/4 ч.ч. (50 мл.) ром, сметана.


Малка тавичка за печене се намазва с масло. Обелените банани се разрязват по дължина на половинки, подреждат се в тавичката така, че частично да се покриват, поръсват се със захар, лимонов сок и 2 с.л. (20 мл.) вода и се пекат четвърт час в слаба фурна. Прибавя се по-голямата част от рома и се пече 5 минути. Бананите се поднасят със сметана, в която е прибавен малко ром. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.