Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Виенски шницел:


500 г. телешко месо, 25 г. брашно, 2 яйца, 75 г. галета, 100 г. масло (олио).


Месото се нарязва на порционни парчета, които се начукват Шницелите се поръсват със сол и смлян черен пипер.
 Панират се в брашно, в леко разбитите яйца и галета. Набраздяват се леко с тъпата част на ножа от лицевата страна.
 Поставят се в сгорещено масло (олио) най-напред с набраздената страна отдолу и се изпържват.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.