Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Дроб сарма:


1 кг. агнешки дреболии, 4-5 стръка пресен кромид лук, 1 чаена чаша ориз, 2 яйца, 1 чаена чаша прясно мляко, сол, черен пипер на вкус, джоджен.


Дреболиите се сваряват във вода и сол, изваждат се и се нарязват на парчета.Бульонът се запазва и се прецежда.Нарязва се ситно лукът и се запържва в олио заедно с ориза, докато стане златист.Дреболиите се поставят в тава и се смесват с ориза.Сипват се две чаши прецеден бульон, сол, черен пипер и джоджен.Пече се в умерена фурна, докато поеме водата.Разбиват се две яйца с прясното мляко и се залива. Пече се още десет минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.