Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Шницел от кайма:

кайма 200 гр., лук 20 гр., магданоз, брашно 30 гр., яйца 2 бр., галета 20 гр., черен пипер, червен пипер, кимион, сол.


Каймата се омесва с подправките, ситно нарязания магданоз и лук. Оформя се елипсовидно кюфте и се прави двойна панировка брашно, яйце, галета, яйце. Пържи се в маслена баня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.