Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Гулаш:


750 гр. телешко месо, 1 кг. картофи, 100 мл. олио, 50 гр. лук, 250 гр. зелени чушки, 250 гр. домати, 10 гр. брашно, 4 ч.л. червен пипер, 1/2 ч.л. майорана, 125 млбяло вино.


Запържете в мазнината до златисто ситно нарязания лук, а след това брашното. Сипете червения пипер, разбъркайте, прибавете нарязаното на кубчета месо, майорана, червения пипер и сол на вкус. Разредете с вода. Когато месото омекне, сложете картофите - на кубчета, изчистените чушки - на колелца. 10 минути по-късно прибавете и нарязаните на дребно домати. Долейте вода - да покрие всичко. Варете ястието, докато месото и зеленчуците станат готови.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.