Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Агнешко със спанак:


1 кг.  агнешко месо, 1,5 кг. спанак, 1 вр. пресен лук, 150 гр. масло,
20 млдоматено пюре.


Месото се нарязва на парчета и се задушава в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук. След това се прибавят последователно и се задушават ситно нарязаните спанак и червени домати (или размитото в малко вода доматено пюре). Ястието се залива с топла вода, посолява се и се вари на умерен огън до омекване на месото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.