Добре дошли Приятели!
Имамбаялдъ:
3 бр. патладжани, 3 бр. моркови, 3 глави кромид лук, 3 бр. домати, 5 скилидки чесън,1 глава целина, 100 мл. олио, магданоз, сол.
Патладжаните се нарязват на филийки, посоляват се и се оставят да се отцедят, за да отделят горчивата си вода. След това се изпържват. Морковите, целината и лукът се нарязват на кубчета. Запържват се до омекване на зеленчуците и към тях се добавя чесъна. Два от доматите се обелват, нарязват и се слагат при останалите продукти. Посолява се на вкус. Сместа се оставя да ври, докато изври течността. Изпържените патладжани се редят в тавичка, като помежду им се слага от зеленчуковата смес. Най-отгоре ястието се покрива с резенчета от домати. Пече се в умерена фурна. След като се извади се поръсва с магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар