Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Мляко с ориз:


1 л. прясно мляко, 250 г. ориз, 400 г. захар, 1 л. вода, ванилия, канела, щипка сол.


Изчистеният и измит ориз се залива с леко подсолената вода и се вари, прибавя се млякото, с което ври до готовност, прибавя се захарта, с която ври на тих огън (разбърква се за да не загори), накрая се прибавя ванилията. 
Поднася се поръсено с малко канела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.