Добре дошли Приятели!
Пача:
5 свински крачета, 2 глави лук, 1 морков, 1/2 глава целина, 2 дафинови листа, 2 корена от магданоз, 5-6 зърна бахар, 3-4 чепки карамфил, 10-12 зърна черен пипер, 1 чаена чаша прясно мляко,
2 главички чесън, 1/2 пакетче масло, 3-4 супени лъжици оцет, сол на вкус.
2 главички чесън, 1/2 пакетче масло, 3-4 супени лъжици оцет, сол на вкус.
След като се измият, свинските крачета се заливат със студена подсолена вода и се слагат да се варят.
Като поомекнат, се прибавят нарязаните целина, моркови, корените от магданоз, дафиновите листа, бахарът, зърната черен пипер, карамфилът и ситно нарязаният лук и скилидките от едната глава чесън.
Когато свинските крачета са се разварили, се вадят, като месото от тях се отстранява, нарязва се ситно и се връща в прецедения бульон.
Прибавят се прясното мляко и сгорещеното масло. При поднасяне се сервира и съд, в който сме сложили оцета и стритите скилидки чесън от втората глава.
Като поомекнат, се прибавят нарязаните целина, моркови, корените от магданоз, дафиновите листа, бахарът, зърната черен пипер, карамфилът и ситно нарязаният лук и скилидките от едната глава чесън.
Когато свинските крачета са се разварили, се вадят, като месото от тях се отстранява, нарязва се ситно и се връща в прецедения бульон.
Прибавят се прясното мляко и сгорещеното масло. При поднасяне се сервира и съд, в който сме сложили оцета и стритите скилидки чесън от втората глава.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар