Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Пача:


5 свински крачета, 2 глави лук, 1 морков, 1/2 глава целина, 2 дафинови листа, 2 корена от магданоз, 5-6 зърна бахар, 3-4 чепки карамфил, 10-12 зърна черен пипер, 1 чаена чаша прясно мляко,
2 главички чесън, 1/2 пакетче масло, 3-4 супени лъжици оцет, сол на вкус.


След като се измият, свинските крачета се заливат със студена подсолена вода и се слагат да се варят.
Като поомекнат, се прибавят нарязаните целина, моркови, корените от магданоз, дафиновите листа, бахарът, зърната черен пипер, карамфилът и ситно нарязаният лук и скилидките от едната глава чесън.
Когато свинските крачета са се разварили, се вадят, като месото от тях се отстранява, нарязва се ситно и се връща в прецедения бульон.
Прибавят се прясното мляко и сгорещеното масло. При поднасяне се сервира и съд, в който сме сложили оцета и стритите скилидки чесън от втората глава. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.