Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Вълча салата:


1 бр. зелена салата, 3 бр. домати, 250 г царевица от консерва, 1 глава лук,
няколко големи зелени маслини, няколко мариновани люти чушлета,
100-150 г суджук (1/2 подкова), 1/2 връзка магданоз, зехтин, лимонов сок или оцет, сол, черен пипер.


Зелената салата се измива и се нарязва на тънки ивички. Доматите, лукът, маслините и чушлетата се нарязват на дребно и се добавят към зелената салата. Отгоре се поръсва с царевицата. От зехтина, лимоновия сок, солта, пипера и ситно нарязания магданоз се прави марината с която обилно се полива салатата. Суджукът се нарязва на тънко и се нарежда около салатата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.