Добре дошли Приятели!
Картофена крем супа:
500 г картофи, сол или 2 кубчета гъбен или пилешки бульон, 1 с.л. масло (маргарин),
1 с.л. препечено брашно.
Крутони:
3-4 филии стар хляб, 2-3 с.л. олио.
Обелените картофи се варят в 1-1.2 л вода. Смачкват се с уред за пюре (или с преса за картофи). Добавя се сол или натрошени кубчета гъбен или пилешки бульон. Може да се сгъсти със препеченото брашно, размито в малко студена вода. Оттегля се от огъня и се прибавя маслото. Хлябът се нарязва на кубчета, поръсва се с олиото, размесва се хубаво и се запържва в тефлонов тиган или се запича във фурна. Слага се при сервирането.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар