Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Щрудел:


1 ч.ч. захар, 3-4 ябълки, 1 ч.ч. орехи, 1 ч.л. канела, 1 пакет готови кори, олио.


Настържете ябълките и размесете със захарта и нарязаните на едро орехи. Добавете канелата. Разтворете корите. Поръсете първата с олио (1-2 суп. лъж.) и отгоре разпръснете 2-3 лъжици от сместа. Навийте на руло и поставете в намазнена тавичка. Повторете с останалите кори до изчерпване на плънката. Поставете в умерена фурна за около 20-30 мин. (до зарозовяване). Поднесете щрудела охладен. По желание можете да поръсите с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.