Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Салата с ролца от раци:


200 г. ролца от раци, 340 г консервирана царевица, 1 краставица, 1 връзка зелен лук, 2 яйца, 200 г. майонеза, сол, смлян черен пипер.


Ролцата и краставицата се нарязват на кубчета. Поставят се в купа за салата. Царевицата се отцежда и се добавя при краставиците и ролцата от раци. Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на кубчета. Зеленият лук се нарязва. Добавя се в купата. Заливат се с майонезата и се подправят със сол и черен пипер на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.