Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Понички:


4 бр. яйца, 1 ч.ч. прясно мляко, 1 ч.ч. олио, 3 с.л. захар, мая, 1/2 ч.л. сол, брашно, мармалад.


От продуктите се замесва тесто, оставя се за през нощта, на сутринта се точи и реже на кръгчета. Слага се мармалад. Крайчетата се мажат с белтък. Прегъва се и се пържи на слаб огън с повече олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.