Добре дошли Приятели!
Крем-супа от тиквички:
2 бр. тиквички, 1 глава лук, 1 бр. морков, 2 бр. варени яйца, 100 мл. прясно мляко, масло, брашно, копър, магданоз.
Нарязаните на кубчета зеленчуци се сваряват в подсолена вода, оцеждат се и се пасират. Зеленчуковата смес се разрежда с бульона, в който е варена. В сгорещено масло се запържва лъжица брашно и се добавя зеленчуковата смес. Когато кипне на тънка струя се прибавя прясното мляко. При непрекъснато бъркане се вари 3-4 минути. Супата се сервира студена, поръсена с нарязани на кубчета варени яйца, магданоз и копър на вкус.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар