Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Крем-супа от тиквички:


2 бр. тиквички, 1 глава лук, 1 бр. морков, 2 бр. варени яйца, 100 мл. прясно мляко, масло, брашно, копър, магданоз.

Нарязаните на кубчета зеленчуци се сваряват в подсолена вода, оцеждат се и се пасират. Зеленчуковата смес се разрежда с бульона, в който е варена. В сгорещено масло се запържва лъжица брашно и се добавя зеленчуковата смес. Когато кипне на тънка струя се прибавя прясното мляко. При непрекъснато бъркане се вари 3-4 минути. Супата се сервира студена, поръсена с нарязани на кубчета варени яйца, магданоз и копър на вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.