Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Кашкавал Орли:


500 г. кашкавал, 3 яйца, 3 кафени чашки бира, 5 супени лъжици брашно,
 3 кафени чашки растително масло, 1/4 връзка магданоз, черен пипер, сол на вкус.


Кашкавалът се почиства от кората и се нарязва на парчета, дълги 5-8 см и широки 1-2 см. Жълтъците, брашното и бирата се разбиват до получаването на кашообразна маса, към която се прибавят разбитите на сняг белтъци, малко сол и черен пипер. Парчетата от кашкавала се потапят в бирената паста и се изпържват в сгорещената мазнина. В същата мазнина се изпържват съвсем леко предварително измитите и подсушени в суха кърпа клончета от магданоза (пържат се за кратко време, за да не се промени цветът им). Ястието се поднася веднага след приготвянето му, като се гарнира с изпържените клончета от магданоз и по желание с пържени картофи и зелена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.