Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Спанак с ориз:


500 гр. спанак, 1 ч.ч. ориз, 2 с.л. кисело мляко, 2 домата, пресен лук, сол, олио.


Лукът се нарязва на ситно и се задушава в малко мазнина. 
Спанакът също се почиства, измива и нарязва. Прибавя се към лука и се задушава заедно с него за няколко минути. 
Сипва се вода ( около 2 чаши) и се добавят оризът и доматите нарязани на ситно. Прибавя се сол на вкус.Манджата се готви около 20 минути на умерен огън.
При сервиране се гарнира с кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.