Добре дошли Приятели!
Огретен от картофи:
картофи - 1,2 - 1,3 кг., краве масло - 1 пакетче (125 гр.), брашно - 5-6 с.л.,
извара или натрошено сирене - 6-7 с.л., яйца - 3-4 бр., прясно мляко - 2 1/2 ч.ч., кашкавал - 150 г., растително масло - 1-2 с.л., магданоз, черен пипер, сол - на вкус.
извара или натрошено сирене - 6-7 с.л., яйца - 3-4 бр., прясно мляко - 2 1/2 ч.ч., кашкавал - 150 г., растително масло - 1-2 с.л., магданоз, черен пипер, сол - на вкус.
Обелените и нарязани на кубчета картофи се наръсват с растителното масло и се пържат до светлозлатисто оцветяване в 1/2 от маслото, след което се задушават с добавка на 1-2 с.л. вода. От останалата мазнина, брашното и млякото се приготвя гъст бешамелов сос. Задушените картофи се разбъркват с половината от соса. Половината от тази смес се разстила на равномерен пласт в намазана с мазнина тава. Върху него се слага пласт от изварата и се наръсва половината от настъргания кашкавал.
Прибавя се останалата картофена смес и се залива с втората половина от соса. Ястието се пече в умерено загрята фурна, докато повърхността му леко се зачерви. След изваждането му от фурната се наръсва с останалия настърган кашкавал, ситно накълцан магданоз и черен пипер.
Прибавя се останалата картофена смес и се залива с втората половина от соса. Ястието се пече в умерено загрята фурна, докато повърхността му леко се зачерви. След изваждането му от фурната се наръсва с останалия настърган кашкавал, ситно накълцан магданоз и черен пипер.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар