Добре дошли Приятели!
Прасенце с картофи и зеле:
прасенце (4-5 кг.), 2 кг. картофи, 1 глава прясно зеле, 2 суп.л. кимион,
1 суп. л. мащерка, 250 г. лук, 1 лимон, 3 скилидки чесън, светла бира.
1 суп. л. мащерка, 250 г. лук, 1 лимон, 3 скилидки чесън, светла бира.
Счукайте мащерката с чесъна, настърганата кора от лимона и кимиона. Добавете малко мазнина - така е по-удобно да се счукват подправките. Натъркайте прасенцето отвътре със солта и с тази смес. Поставете прасето в тава за печене, обгърнете с фолио ушенцата му, за да не изгорят. Намажете го отгоре с мазнина и оставете във фурна да се пече ( при 180 гр.) Измийте картофите, нарежете ги на филийки. Разрежете зелето на едри квадратни парчета, премахвайки твърдите «ребра» и кочана. След половин час поставете зеленчуците в тавата с прасенцето (слагайте пълнежа под прасето). Полейте прасенцето със светла бира и сока от тавата. Време от време го поливайте, като добавяте бирата. Свалете фолиото от ушичките. Приблизително след час и
половина извадете прасенцето от тавата, поднесете в голяма чиния, гарнирано с картофите и зелето.
половина извадете прасенцето от тавата, поднесете в голяма чиния, гарнирано с картофите и зелето.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар