Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Пълнена пуйка:


средна пуйка, 100 гр.масло, 1 глава кисело зеле, сол, черен пипер на вкус. 1 ч.чаша ориз,дреболиите от пуйката, Пикантина, 1 глава лук, стафиди, сол, пипер.


Пуйката се измива и посолява. За да приготвите пълнежа задушете лука, ориза и нарязаните  на ситно дреболии. Добавете стафидите и подправките и залейте с 2-3 ч.чаши вода. Задушете плънката на средно силен котлон, докато оризът омекне.Напълнете пуйката. Зашийте я с конец, след което я увийте в зелеви листа. Печете на 200 градуса, до златисто. Пробвайте с вилица, дали месото се къса. По време на печенето я поливайте със соса.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.