Добре дошли Приятели!
Пълнена пуйка:
средна пуйка, 100 гр.масло, 1 глава кисело зеле, сол, черен пипер на вкус. 1 ч.чаша ориз,дреболиите от пуйката, Пикантина, 1 глава лук, стафиди, сол, пипер.
Пуйката се измива и посолява. За да приготвите пълнежа задушете лука, ориза и нарязаните на ситно дреболии. Добавете стафидите и подправките и залейте с 2-3 ч.чаши вода. Задушете плънката на средно силен котлон, докато оризът омекне.Напълнете пуйката. Зашийте я с конец, след което я увийте в зелеви листа. Печете на 200 градуса, до златисто. Пробвайте с вилица, дали месото се къса. По време на печенето я поливайте със соса.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар