Добре дошли Приятели!
Зелеви сарми:
5 глави кромид лук, 200 г ориз, 200 мл топла вода, 50 мл олио, 1 ч л захар, смлян черен пипер,
щипка сладък червен пипер, листа от една кисела зелка.
щипка сладък червен пипер, листа от една кисела зелка.
В мазнината се задушава ситно нарязаният лук. Когато лукът е готов, върху него се изсипва оризът, който се запържва съвсем леко и се залива с 200 мл топла вода. Подправя се със захарта и смления черен пипер. Оставя се да ври, докато се изпари течността. От листата на киселото зеле се изрязват дебелите твърди части и всеки лист се разделя на две. Във всяка половинка зелево листо се слага 1 ч л от сместа. Сармите се сгъват като плик и се навиват.
Нареждат се плътно на кръгове в тенджерата, която е постлана с изрязаните твърди части от зелевите листа. Отгоре се покриват също със зелево листо. Поръсва се само с малко сладък червен пипер. Похлупват се и се поставят на тих огън да се задушават. От време на време се разтръсква тенджерата. Когато омекнат сармите, по малко се налива 1 чаша топла вода (не наведнъж).
Нареждат се плътно на кръгове в тенджерата, която е постлана с изрязаните твърди части от зелевите листа. Отгоре се покриват също със зелево листо. Поръсва се само с малко сладък червен пипер. Похлупват се и се поставят на тих огън да се задушават. От време на време се разтръсква тенджерата. Когато омекнат сармите, по малко се налива 1 чаша топла вода (не наведнъж).
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар