Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Руската салата:


6 картофа - варени, 3 моркова - варени, 2 глави лук, 1-2 мариновани или кисели краставички, 1 ябълка по-добре кисело-сладка, 200 г. пилешко месо(колбас, шунка), 1 чаена чаша зелен грах,
250 г. майонеза, черен пипер, копър или магданоз - за украса.


Всички продукти се смесват добре. Картофите, морковите и ябълката нарязани на дребно. Лука се реже и той на ситно. Прибавя се наситненото пилешко месо(колбаси) и нарязаните на дребно кисели краставички. Тогава се слага и майонезата и се размесва добре. Ако е гъсто се слага 1-2 с.л. от сока на киселите краставички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.