Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Торта Гараш:


250 г. краве масло или маргарин, 1 и 1/2 ч.ч. пудра захар, 2 с.л. брашно,
6 яйца, 2 ванилии, 3 с.л. какао, 2 и 1/2 ч.ч. счукани орехи,
150 г. шоколад за глазиране.


Маслото се разбива със захарта. Прибавят се жълтъците, ароматите и какаото. От сместа се отделя 1 ч.ч. от крема. Към останалата се прибавят брашното, белтъците, разбити отделно на сняг, и орехите. Изпича се на блат в загрята до 150 градуса фурна. Като изстине, се разрязва на две и се намазва с крема отвътре и отвън. Шоколадът се разтапя на водна баня и тортата се глазира с него. По желание се поръсва със счукани орехи или шоколадови пръчици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.