Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Сладък салам:


250 г. обикновени бисквити, 2 бр. яйца, 100 г. масло, 1 ч.ч. (200 г) пудра захар, 3 с.л. (30 г) какао, 200 г. орехови ядки.


Маслото се разбива със захарта и към сместа се прибавят яйцата, предварително натрошените бисквити, нарязаните орехи и какаото. Разбърква се добре. Така получената смес се оформя като руло, увива се във фолио или хартия и се оставя в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.