Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Гръцка салата:


100 г. овче сирене, 2 бр. големи домата, 1/2 бр. краставица, 1 бр. зелена чушка,1 глава червен лук, 10-12 бр. черни маслини, 4 с.л. зехтин, 1 ч.л. сол,1 с.л. оцет или лимонов сок.


Доматите, краставиците и чушката се нарязват на кубчета, а лукът - на кръгчета. Посоляват се и се подправя с лимонов сок и зехтин. Сиренето се нарязва на малки кубчета и се подрежда върху салатата заедно с маслините.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.