Добре дошли Приятели!
Агнешка супа:
500 г. агнешко месо, 1 връзка пресен лук, 2 супени лъжици ориз,
2 яйца, 2-3 стръка пресен джоджен, масло, лимонов сок, магданоз, сол.
Месото се нарязва на дребни парченца, залива се с 5-6 чаши вода и се оставя да ври на тих огън. Щом кипне, пяната се маха и се добавят сол по преценка, лукът, който трябва да сте нарязали на малки парченца и една много малка бучица масълце.
Малко преди края на варенето се добавят оризът и ситно нарязаният джоджен. Супата се оставя да доври и след това се застройва с лимоновия сок и разбитите яйца. При поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Малко преди края на варенето се добавят оризът и ситно нарязаният джоджен. Супата се оставя да доври и след това се застройва с лимоновия сок и разбитите яйца. При поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар