Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Агнешка супа:


500 г. агнешко месо, 1 връзка пресен лук, 2 супени лъжици ориз, 
2 яйца, 2-3 стръка пресен джоджен, масло, лимонов сок, магданоз, сол.


Месото се нарязва на дребни парченца, залива се с 5-6 чаши вода и се оставя да ври на тих огън. Щом кипне, пяната се маха и се добавят сол по преценка, лукът, който трябва да сте нарязали на малки парченца и една много малка бучица масълце.
Малко преди края на варенето се добавят оризът и ситно нарязаният джоджен. Супата се оставя да доври и след това се застройва с лимоновия сок и разбитите яйца. При поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.