Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Салата с риба тон и боб:


1 консерва риба тон в зехтин, 1 ч.ч. боб от консерва, 1 глава лук,
1-2 стръка магданоз, резени лимон.


Лукът се нарязва на кръгчета и се смесва с парчетата риба тон и боба. Сипва се в салатена чиния, поръсва се с нарязания магданоз и се украсява с резени лимон. По желание се подправя с лимонов сок или оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.