Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Печени чушки, подправени с чесън:


10-15 бр. печени чушки, 5-6 големи скилидки чесън, 100 мл олио,
50 мл оцет, сол, магданоз.


Изпечените чушки се обелват и се нареждат в подходяща чиния в кръг с дръжките.  Дресинга се приготвя по следният начин - в купичка се слага пасираният чесън и сол, постепенно се добавя по малко от олиото и се бърка докато се получи кремообразна смес като майонеза. Накрая се добавя оцета и се заливат чушките. Отгоре се поръсват обилно с пресен нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.