Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Скалички:


300 г. чаени бисквити, 1 ч.ч. (200 г) захар, 200 г. орехови ядки, 1 ч.ч. (200 мл) прясно мляко, 1 прах ванилия, шоколад, кокосови стърготини.


Счуканите бисквити се смесват със захарта и смлените орехови ядки, разбърква се добре и накрая се прибавят млякото и ванилията. Всичко се разбърква до получаване на хомогенна смес. Скаличките се оформят като с част от сместа се пълни по-конусовидна чаша, която се обръща върху поднос. Отгоре се заливат с разтопен шоколад и се поръсват с кокосови стърготини. Съхраняват се в хладилник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.