Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Плодова салата:


300 г. бял сметанов сладолед, 1 бр. червена ябълка, 1 бр. киви, 1 бр. кайсия, 100 г. шоколад, 100 г. бита сметана.


Плодовете се почистват и нарязват на парченца. Шоколадът се разтопява на водна баня. В десертни чаши продуктите се редят по следния начин - сладолед, шоколад, ябълка, сладолед, шоколад, киви, сладолед, шоколад, кайсия и отгоре се украсява с бита сметана и шоколад.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.