Добре дошли Приятели!

Тръгнете по пътя на кулинарните изкушения и опитайте непознатите познати български ястия! Основни продукти в българската национална кухня са месото и зеленчуците. Българите консумират всички видове месо, както и сладководна и морска риба. Характерни продукти в българската национална кухня са бобът, лещата, оризът, киселото и прясното мляко, бялото саламурено сирене, доматите, чушките, лукът, чесънът, ябълките, сините сливи, динята, гроздето, както и някои специфични подправки. В България можете да вкусите, както сочните череши през май, така и сладките мушмули през декември, да опитате крехкото агнешко по Гергьовден и сочната свинска пържола и туршията по Коледа, домашно приготвените кисело мляко и сирене, хубавото руйно вино, събрало букет от аромати на различни сортове грозде, узряло под топлите слънчеви лъчи.

Софиянки:


1 кубче мая, 1 л. сол, 1 л. захар, 400 гр. топла вода, 1 пакет брашно, 1 масло за пълнежа, 400 гр. сирене.


Омесваме тестото. Разточваме кора. Намазваме кората с маслото. Натрошаваме сиренето. Завиваме кората на руло. Нарязваме я на парченца, като ги обръщаме. Поставяме в намаслена тава. Отгоре заливаме с две яйца. След като втаса, печем.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Индекс на телесната маса.